Arsenal de porţelan

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 03 octombrie 2020 30 afişări

Un topor, o grenadă, o bâtă cu ţepi şi un bici de luptă – arme periculoase îmblânzite însă în mâinile unei artiste pariziene, Helena Hauss. Armele fac parte din seria „Hell Hath no Fury” care pare confecţionată de porţelan cu decoraţiuni albastre pe fond alb în stilul manufacturii de la Delft.

Deşi par fragile, armele nu sunt din porţelan, aspectul lor fiind menit să păcălească ochiul, ci sunt realizate dintr-un material mult mai rezistent numit poliuretan. Ideea care a stat la baza seriei de lucrări, explică artista, este de a arăta că femeile nu sunt atât de fragile cum au fost descrise în istorie şi de a sublinia forţa interioară şi ferocitatea lor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.