Armata şi partidul nord-coreene au marcat doi ani de la moartea lui Kim Jong-il

Postat la 17 decembrie 2013 34 afişări

Regimul nord-coreean a organizat un vast miting public marţi, transmis în direct la televiziune, pentru a comemora moartea fostului lider Kim Jong-il, o ocazie pentru afişarea loialităţii faţă de fiul şi succesorul acestuia Kim Jong-un, în urma unei epurări la vârf.

Armata şi partidul nord-coreene au marcat doi ani de la moartea lui Kim Jong-il

 Ceremonia, care s-a desfăşurat în centrul Phenianului, la exact doi ani de la decesul lui Kim Jong-il, a inclus susţinea unei serii de discursuri care au subliniat loialitatea neştirbită faţă de tânărul lider nord-coreean şi care au lansat avertismente la adresa Coreei de Sud.

Această reuniune intervine după câteva zile de la arestarea, judecarea şi execuţia unchiului lui Kim Jong-un, Jang Song-thaek, care i-a ghidat nepotului său primii paşi la conducerea ţării.

Epurarea la cel mai înalt nivel al statului relevă posibile lupte interne şi a determinat Washingtonul şi Seulul să-şi exprime temerile cu privire la eventuale provocări din partea acestui regim dotat cu arma nucleară.

Imagini televizate arată zeci de mii de oficiali militari sau din cadrul partidului într-o tăcere ca de plumb, cu expresii impasibile pe faţă, care se ridică simultan să îl aplaude pe Kim Jong-un în momentul în care urcă pe podiumul rezervat elitei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/armata-si-partidul-nord-coreene-au-marcat-doi-ani-de-la-moartea-lui-kim-jong-il-11782481
11782481
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.