“Arma supremă” a Chinei dezvăluită la parada militară. Poate lovi SUA în 30 minute

Postat la 01 octombrie 2019 111 afişări

China a dezvăluit în cadrul paradei militare ce a marcat 70 de ani de guvernare comunistă “arma supremă” care “poate lovi SUA în 30 de minute cu 10 focoase nucleare”, scrie The Sun.

“Arma supremă” a Chinei dezvăluită la parada militară. Poate lovi SUA în 30 minute

Este vorba despre racheta balistică intercontinentală Dongfeng-41 (DF-41), care a fost prezentată în timpul defilării uriaşe ce a avut loc în Piaţa Tiananmen, din centrul Beijingului.

Imagini cu arsenalul militar impresionant prezentat la Beijing găsiţi în galeria foto

Dongfeng-41 este o rachetă balistică intercontinentală cu o rază de acţiune între 12.000 şi 15.000 de km/h, putând ajunge în SUA în 30 de minute, scrie The Sun.

Partidul Comunist Chinez a sărbătorit 70 de ani de când se află la putere cu o paradă militară impresionantă, în care căreia a fost prezentat DF-41 alături de cele mai avansate arme ale ţării.

Cu 15.000 de soldaţi, sute de tancuri, rachete şi avioane de luptă, defilarea, organizată la 1 octombrie din 10 în 10 ani, a fost una dintre cele mai uriaşe văzute vreodată la Beijing.

Îmbrăcat într-un costum Mao de culoare închisă, preşedintele chinez Xi Jinping a trecut în revistă trupele într-o maşină decapotabilă, înainte de paradă militară ultrasecurizată.

Xi Jinping şi-a ţinut discursul la Poarta Tiananmen, acelaşi loc în care înaintaşul său Mao Zedong a proclamat republica Populară Chineză la 1 octombrie 1949, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
militar,
parada,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.