Arctic – sustenabilitatea ca model de business

Autor: Publicitate Postat la 19 decembrie 2023 55 afişări

ADVERTORIAL

 Arctic – sustenabilitatea ca model de business

În 2023, Arctic şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţa autohtonă de electrocasnice, un rezultat al strategiei sale pe termen lung axată pe digitalizare, sustenabilitate şi Industry 4.0.

Compania Arctic a integrat sustenabilitatea ca parte centrală a modelului său de afaceri, de la dezvoltarea tehnologică durabilă până la asumarea responsabilităţii sociale. Se poate spune că este o companie deschizătoare de drumuri la nivel regional în materie de smart manufacturing şi de producţie cu impact scăzut asupra mediului. Fabrica de maşini de spălat rufe Arctic din Ulmi, prima fabrică Industry 4.0 din ţară, a fost inclusă de Forumul Economic Mondial pe lista celor mai verzi unităţi de producţie Industry 4.0 din lume. În 2023, Arctic a crescut capacitatea fotovoltaică la fabrica din Ulmi şi a finalizat cu succes instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica de frigidere din Găeşti, reconfirmând angajamentul companiei pentru un viitor mai verde. Reducerea emisiilor de carbon, diminuarea consumului de energie, apă şi de materie primă, precum şi reducerea poluării cu plastic sunt principalele direcţii pe care compania le urmăreşte. Totodată, Arctic şi-a asumat responsabilitatea de a promova educaţia pentru sustenabilitate în România, prin campanii menite să ofere soluţii la supraconsumul de textile sau să evidenţieze importanţa consumului de alimente de sezon, de la producătorii locali.

Misiunea Arctic rămâne aceea de a democratiza tehnologia, făcând posibil un stil de viaţă sustenabil, prin electrocasnice inovatoare, cu un raport calitate-preţ cât mai bun. Astfel, conform studiului Euromonitor International Limited, Consumer Appliances ediţia 2023, Arctic s-a menţinut pe primul loc în preferinţele românilor ca vânzări, în categoria electrocasnicelor mari.

Cred cu tărie în potenţialul ţării de a deveni lider în numeroase domenii, iar smart manufacturing este unul dintre ele. În acelaşi timp, sunt convins că sustenabilitatea este esenţială ca motor al României de mâine. Având în vedere istoria Arctic şi poziţia de lider pe piaţa de electrocasnice mari, eforturile noastre se concentrează pe adoptarea la scară largă a sustenabilităţii, de la crearea de fabrici net-zero la influenţarea comportamentelor de consum. Evoluăm odată cu românii şi le mulţumim pentru că ne sunt alături an după an”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Compania Arctic a obţinut certificarea internaţională Best Places to Work 2023, fiind recunoscută drept unul dintre angajatorii de top din România.

Suntem foarte mândri de faptul că Arctic se numără printre cei mai apreciaţi angajatori din ţară, o confirmare a faptului că am creat un mediu de lucru motivant şi inspiraţional. Este un privilegiu să lucrez alături de oameni care pun pasiune în tot ceea ce fac, animaţi de dorinţa de a crea plus-valoare pentru societate şi pentru generaţiile viitoare, încurajând un stil de viaţă sustenabil”, a adăugat CEO-ul Arctic.

Compania implementează programe de dezvoltare pentru angajaţi, urmând atât ultimele tendinţe în materie de tehnologie şi digitalizare, cât şi iniţiative privind sănătatea fizică şi mintală, cum ar fi Arctic Wellcare Journey. În plus, Arctic furnizează sesiuni de instruire astfel încât întreg personalul, inclusiv stagiarii, subcontractorii şi angajaţii temporari să poată contribui la atingerea ţintelor de sustenabilitate ale companiei. De asemenea, Arctic susţine mişcarea pentru egalitatea de gen în tehnologie şi inovare prin proiecte ca Women inTech sau Arctic Women Community. Totodată, compania este implicată în numeroase iniţiative ce ţin de educaţie, de la învăţământul dual la cel postuniversitar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arctic,
model,
business,
companie,
fabrica,
electrocasnice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.