Aproximativ 90 tone deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 mai 2023 46 afişări

Aproximativ 90 tone deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră din vestul ţării au oprit mai multe TIR-uri să intre în ţară deoarece erau încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum şi deşeuri din zinc, aluminiu, electrocasnice second hand sau mobilier, întrucât şoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere ale Frontierei Nădlac II şi Borş II au efectuat, vineri, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de trei cetăţeni români şi un maghiar. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri ce constau în zinc, aluminiu, electrocasnice second hand şi mobilier de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Austria pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, care conţineau un total de 53.630 kg de deşeuri, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor şi Arad.

Acţiuni similare s-au derulat şi în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, unde pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat trei cetăţeni români, care conduceau trei automarfare. Şoferii transportau deşeuri (textile, mobilă şi saltele second hand), încărcate din Belgia si Germania şi erau destinate unor societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare. Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în cele trei mijloace de transport se afla cantitatea totală de 36.800 kilograme deşeuri.

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor, fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deşeuri,
poliţia de frontieră,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.