Apple vrea să transforme iPhone într-un hub al aplicaţiilor care monitorizează sănătatea

Postat la 03 iunie 2014 49 afişări

Apple intenţionează să transforme iPhone într-un hub care să centralizeze informaţiile despre sănătatea utilizatorului furnizate de diverse aplicaţii, în contextul pregătirilor pentru lansarea, anticipată de analişti, a unui dispozitiv iWatch.

Apple vrea să transforme iPhone într-un hub al aplicaţiilor care monitorizează sănătatea

 O platformă nouă, numită HealthKit, a reprezentat piesa centrală a noutăţilor prezentate de Apple luni, la Worldwide Developers Conference a companiei, pentru iOS 8, următorul sistem de operare al iPhone şi iPad, precum şi pentru Mac OS X, software desktop legat tot mai strâns de iOS, scrie Financial Times.

Compania a prezentat, de asemenea, îmbunătăţiri ale instrumentelor puse la dispoziţia dezvoltatorilor.

Oferta Apple a inclus un limbaj de programare complet nou, Swift, posibilitatea de a scrie aplicaţii care utilizează tastaura iPhone, senzorul de identificare a amprentei TouchID şi alte elmente importante ale iOS, precum şi CloudKit - servicii web în competiţie directă cu cele ale Google, Amazon şi Microsoft.

Producătorul iPhone a prezentat şi o platformă numită HomeKit, pentru controlul unor dispozitive electrice din "case inteligente", precum becuri, uşi şi termostaturi, dar şi noi funcţii ale iMessage care să sprijine aplicaţia de mesagerie în competiţia cu rivalii Snapchat şi WhatsApp Messenger.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iphone,
apple,
aplicatii,
sanatate,
transformare,
analisti
/actualitate/apple-vrea-sa-transforme-iphone-intr-un-hub-al-aplicatiilor-care-monitorizeaza-sanatatea-12682684
12682684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.