REPORTAJ: Sistem video care permite pacienţilor paralizaţi să comunice, inventat de studenţi ieşeni

Postat la 02 iunie 2014 37 afişări

Un grup de studenţi din Iaşi a creat un sistem prin care pacienţii paralizaţi pot să comunice cu cei din jur, controlând cursorul unui mouse cu ajutorul ochilor. În cadrul sistemului "Zupereye" sunt folosiţi ochelari video, o cameră web şi un algoritm care transpune mişcările ochilor în mişcări ale cursorului pe un monitor.

REPORTAJ: Sistem video care permite pacienţilor paralizaţi să comunice, inventat de studenţi ieşeni

 Sistemul creat de câţiva studenţi de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi foloseşte o pereche de ochelari video, care proiectează pe fiecare lentilă, de la o distanţă de trei metri, ecranul laptopului la care sunt conectaţi, şi o cameră web direcţionată către unul dintre ochi, care urmăreşte mişcările acestuia şi le transpune, cu ajutorul unui algoritm, în mişcările cursorului pe ecran.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-sistem-video-care-permite-pacientilor-paralizati-sa-comunice-inventat-de-studenti-ieseni-12675146
12675146
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.