Ce fac adulţii când nu-i vede nimeni

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 01 iunie 2014 147 afişări

Colecţionarea de abţibilduri cu fotbalişti se dovedeşte o îndeletnicire fără vârstă şi fără graniţe, scrie The Independent, întrebându-se ironic dacă lumea a intrat într-o "epocă a infantilismului".

Ce fac adulţii când nu-i vede nimeni

Atât de mare e pasiunea, încât uneori se lasă cu scandal, ca într-un recent caz din Columbia, unde un profesor care confisca abţibildurile cu fotbalişti ale elevilor sub pretextul că acestea îi distrag de la lecţii a fost surprins lipindu-le în propriul album, ori cu furt ca în Brazilia, unde un vehicul ce transporta 300.000 de abţibilduri a fost subtilizat la Rio de Janeiro.

Sunt şi fani care apelează la soluţii inedite pentru completarea colecţiei, cum a procedat un suporter britanic, care şi-a adăugat imaginile cu fotbalişti care-i mai lipseau căutându-i pur şi simplu pe aceştia şi rugându-i să se lase fotografiaţi.

Apropierea Campionatului Mondial de Fotbal dă aripi acestei pasiuni. Panini, companie italiană producătoare de astfel de suveniruri de colecţie, fabrică abţibilduri cu fotbalişti încă din anii '60. Albumul de abţibilduri de la Cupa Mondială din 1970 a fost recent scos la vânzare pe eBay de către un colecţionar, la un preţ de pornire de 1.800 de lire sterline. "Micile obiecte din copilărie sunt pline de sens, fiindcă ele ne pot aminti de oameni care poate nu mai sunt printre noi. Este o asociere cu un trecut idealizat", comentează psihologul Felix Economakis.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ce-fac-adultii-cand-nu-i-vede-nimeni-12672579
12672579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.