Apare o nouă alocaţie pentru copii! Ce prevede aceasta

Postat la 07 octombrie 2016 363 afişări

Apare o nouă alocaţie pentru copii! Ce prevede aceasta

Aleşii lucrează la un proiect legislativ care prevede introducerea unui nou tip de alocaţie.

Proiectul de lege care urmează să fie depus la Parlament prevede acordarea de noi stimulente financiare femeilor care nasc, dar şi celor care adoptă copii. Astfel femeile care nasc sau înfiază copii, ar putea primi mai mulţi bani pe lună. Alocaţia ar ajunge la 500 de lei pe lună, în cazul în care familia nu are un venit mai mare de 25.000 de lei pe an.

Indemnizaţia ar urma să se acorde pentru fiecare copil născut sau înfiat între 1 ianuarie 2017 şi 31 decembrie 2019, până în al treilea an de viaţă al copilului sau până la împlinirea a trei ani de când a fost adoptat. Proiectul de lege este inspirat dintr-un model italian, prin care se doreşte acordarea de stimulente financiare femeile care nasc, dar şi pentru cei care vor adopta copii.

Cititi mai multe pe www.botosaneanul.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.