Anul 2017 în cifre

Autor: Florin Casota Postat la 22 decembrie 2017 74 afişări

Performanţe bune ale burselor, un boom al venture capital, un şomaj record, au fost doar câteva dintre momentele care au definit anul 2017

Indicele Dow Jones a doborât record după record anul acesta, defapt a doborât 69 de recorduri anul acesta.

Companiile chinezeşti au domniat topul celor mai bune performanţe la bursă ale căror capitalizare de piaţa este mai mare de 10 miliarde

Şomajul în Germania a ajuns la 5,6% în septembrie, cel mai mic procent de la reunificarea ţării până în prezent. Ratele de şomaj au ajuns la un minim istoric în Japonia, Hong Kong, Israel sau Portugalia.

Fondurile investite în pieţele emergente de către fondurile hedge au crescut cu 11%

Valoarea de piaţă a Bitcoin-ului a depăşit aproape toate companiile ce fac parte din S&P 500. Rata de recuperare a investiţiei a fost de 1,752% de 12 ori mai mare decât cea mai bună performanţă a unei companii listate S&P.

Piaţa imobiliară din Hong Kong, cea mai scumpă din lume, a devenit şi mai scumpă anul acesta

17 furtuni mari au pornit din oceanul Atlantic în 2017. Trei dintre acestea au cauzat pagube de peste 100 de miliarde de dolari.

Mai mulţi bani au fost investiţi în startup-uri decât în oricare alt an

Jeff Bezos a devenit cea mai bogată persoană din lume, depăşindu-l pe Bill Gates

Marc Lore, şeful Wal-Mart, a fost cel mai bine plătit executiv anul acesta. A câştigat cu 58% mai mult decât Tim Cook, şeful Apple.

Tabloul lui Leonardo da Vinci a devenit cel mai scump tablou vândut vreodată la o licitaţie

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.