Antreprenorul-influencer Gary Vaynerchuk va deschide un restaurant în New York unde se va intra doar pe bază de NFT

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 ianuarie 2022 118 afişări

Antreprenorul-influencer Gary Vaynerchuk va deschide un restaurant în New York unde se va intra doar pe bază de NFT

VCR Group, compania de ospitalitate fondată de antreprenorul-influencer Gary Vaynerchuk, va deschide un restaurant în New York, unde vor avea acces doar cei care cumpără dinainte un NFT (Non-Fungible Token) dedicat, potrivit CoinTelegraph.

Restaurantul Flyfish Club îşi propune să fie un loc select, privat, unde membrii îşi pot cumpăra accesul sub forma unui NFT pe blockchain. Aşa cum îi spune şi numele, specificul bucătăriei va fi axat pe fructe de mare.

Potrivit website-ului oficial, restaurantul propune două categorii de membri. Varianta standard oferă acces la camera principală a restaurantului, la spaţiile exterioare, la un cocktail lounge şi la evenimente speciale, iar aceasta costă 2,5 ETH, adică peste 8.000 de dolari, conform datelor oferite de platforma CoinMarketCap la momentul relatării acestui articol.

Varianta mai scumpă este numită Flyfish Omakase şi oferă în plus acces la o cameră privată de 14 locuri. Această opţiune costă 4,25 ETH, adică aproape 13.700 de dolari.

Cei care deţin un NFT al Flyfish Club devin membri şi pot la rândul lor să împrumute NFT-ul către o cunoştinţă, în regim lunar, sau îl pot vinde la rândul lor. Deşi achiziţia NFT-ului trebuie realizată cu criptomonede, trebuie menţionat că în interiorul restaurantului produsele pot fi achitate cu dolari americani.

Flyfish Club plănuieşte să se deschidă în 2023 şi va fi al doilea restaurant concept de la VCR Group, după ce compania lui Gary Vaynerchuk a deschis tot în New York restaurantul japonez Ito, gândit în stilul cunoscut drept omakase. Ito nu este gândit ca un club privat cu membri, spre deosebire de Flyfish Club.

Gary Vaynerchuk a devenit cunoscut la nivel internaţional prin prezenţa lui online şi prin discursurile sale de tip motivaţional. Totodată, el este preşedintele companiei de media şi comunicare VaynerX, precum şi CEO al VaynerMedia, o agenţie de publicitate care are clienţi din topul Fortune 100, adică cei mai mari jucători.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.