ANRE a aplicat amenzi de aproape 20 milioane lei, în 2018. Suma, virată în totalitate la buget

Postat la 18 februarie 2019 36 afişări

Autoritatea Naţională de Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE) a aplicat amenzi de 19,72 milioane de lei, anul trecut, activitatea de control desfăşurată vizând, prioritar, marii operatori din domeniul energiei electrice şi gazelor naturale.

ANRE a aplicat amenzi de aproape 20 milioane lei, în 2018. Suma, virată în totalitate la buget

Contravaloarea amenzilor aplicate de ANRE se face, în totalitate, venit la bugetul de stat, potrivit unui comunicat de presă transmis luni MEDIAFAX.

În principal, tematicile acţiunilor de control desfăşurate la marii operatori au constat în verificarea modului în care au fost respectate dispoziţiile legale privind: indicatorii de performanţă stabiliţi prin standardele de performanţă; respectarea condiţiilor de valabilitate ale licenţelor deţinute; racordarea la reţelele electrice de interes public; racordarea la sistemul de distribuţie al gazelor naturale; accesul la sistemul de distribuţie şi de transport a gazelor naturale; asigurarea de către utilizatorii de reţea a echilibrului comercial al portofoliilor acestora; vânzarea de către producători a energiei electrice; obligaţia de tranzacţionare a gazelor naturale pe pieţele centralizate; obligaţia de achiziţie de certificate verzi; certificarea conformităţii centralelor electrice fotovoltaice şi/sau eoliene.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenzi,
anre,
aplicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.