​​Preţurile alimentelor au crescut în ianuarie 2019 la nivel mondial cu 1,8% faţă de decembrie 2018. Cel mai mult a crescut preţul la lactate

Postat la 18 februarie 2019 57 afişări

Alimentele s-au scumpit în prima lună din an cu 1,8% faţă de decembrie anul trecut. Totuşi, preţul acestora este mai mic faţă de ianurie 2018 cu 2,2%, arată rezultatele unei analize făcute de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU (FAO) privind indicele preţurilor alimentelor (FFPI).

​​Preţurile alimentelor au crescut în ianuarie 2019 la nivel mondial cu 1,8% faţă de decembrie 2018. Cel mai mult a crescut preţul la lactate

„Indicele preţurilor alimentelor (FFPI) al FAO a fost în medie de 164,8 puncte în ianuarie 2019, în creştere cu aproape 3 puncte (1,8%) faţă de decembrie 2018. Dar cu 3,7 puncte (2,2%) mai mic faţă de ianurie 2018. După trei luni succesive cu preţuri relativ stabile, creşterea din luna ianuarie a fost determinată, în mare parte, de o revenire bruscă a cotaţiilor preţurilor lactatelor, precum şi ale uleiurilor vegetale şi zahărului”, conform rezultatelor publicate pe site-ul FAO.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
alimente,
preturi,
pret,
lactate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.