Anisie, despre tabletele pentru elevi: Putem să spunem când vor ajunge, când se va încheia licitaţia

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 septembrie 2020 163 afişări

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, marţi, că va putea să anunţe când vor ajunge tabletele la elevi după ce se va încheia licitaţia. „Termenul pe care eu l-am impus este 10 septembrie”, a spus Anisie.

Anisie, despre tabletele pentru elevi: Putem să spunem când vor ajunge, când se va încheia licitaţia

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat marţi că licitaţia organizată de ONAC pentru achiziţionarea celor 250.000 de tablete pentru elevi nu a fost încă finalizată.

„Sunt total dezamăgită de modul în care ONAC a realizat această achiziţie. (...) Nu a reuşit să ducă la bun sfârşit întrega licitaţie. Avem un singur câştigător pentru 3 loturi din 9 şi încă procedura nu a fost încheiată, în această perioadă suntem în perioada de contestaţii. Prin urmare, s-ar putea să nu fie declarat câştigător până la final operatorul economic care a câştigat iniţial”, a spus ministrul Educaţiei.

Monica Anisiei a precizat că Ministerul Educaţiei va ajuta şcolile să cumpere echipamentele necesare.

„Pentru că am prevăzut posibilitatea să se întâmple acest lucru şi pentru că, ştitţi foarte bine, o achiziţie centralizată presupune mai multe riscuri, am luat decizia ca la nivelul unităţilor de învăţământ să se facă un necesar şi să ajutăm şcoala să achiziţioneze echipamentele de care are nevoie. De aceea, Guvernul a laocat 175 de milioane de euro, nu numai pentru echipamente electronice, ci şi pentru echipamente sanitare”, a spus Anisie, care a precizat că acestea pot fi achiziţionate nu numai de şcoli, ci şi de şcoli în parteneriat cu inspectoratele sau cu administraţiile locale.

Întrebată când vor ajunge tabletele la elevi, Monica Anisie a spus: „Aceste tablete reprezintă un parcurs de achiziţie publică, deci în momentul în care se va încheia putem să spunem când vor ajunge. Termenul pe care eu le-am impus este 10 septembrie”.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, i-a cerut luni premierului Ludovic Orban demiterea preşedintelui ONAC pentru licitaţia „dezastruoasă” privind achiziţia de tablete necesare elevilor la începerea anului şcolar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
monica anisie,
tablete,
elevi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.