Angela Merkel vrea reformarea Consiliului de Securitate ONU şi cere evitarea abordărilor unilaterale

Autor: Mihai Draghici Postat la 22 septembrie 2020 60 afişări

Angela Merkel vrea reformarea Consiliului de Securitate ONU şi cere evitarea abordărilor unilaterale

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut reformarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, subliniind că Germania este pregătită să joace un rol mai important în acest organism, conform ediţiei germane a agenţiei Reuters.

"Naţiunile Unite trebuie să se dezvolte în continuare, pentru a putea face faţă provocărilor secolului 21", a declarat Angela Merkel.

"Germania este pregătită să îşi asume responsabilităţi suplimentare într-un Consiliu de Securitate ONU extins", a adăugat Angela Merkel, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Cancelarul Germaniei a criticat evitarea abordărilor unilaterale. "Cine consideră că se poate descurca mai bine pe cont propriu greşeşte. Beneficiem împreună de bunăstare, dar şi de suferinţe. Suntem o singură lume", a subliniat Angela Merkel.

Germania speră să primească un loc permanent în Consiliul de Securitate ONU, dacă organismul decizional va fi reformat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.