Angajatorii americani au creat în martie cele mai puţine locuri de muncă din ultimele 15 luni

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 03 aprilie 2015 29 afişări

Angajatorii din Statele Unite au creat în martie cele mai puţine locuri de muncă din ultimele 15 luni, aceasta fiind prima dovadă clară că ritmul angajărilor a încetinit, cel puţin temporar, relatează MarketWatch.

Luna trecută au fost înfiinţate doar 126.000 de locuri de muncă, cel mai puţin de la sfârşitul anului 2013, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul Muncii. Rata şomajului a rămas neschimbată, la 5,5%.

În plus, datele aferente primelor două luni ale anului au fost revizuite în scădere cu 69.000 de posturi create, astfel că în primul trimestru numărul locurilor de muncă înfiinţate în economia SUA a fost de numai 197.000, faţă de 289.000 în trimestrul patru din 2014.

Înainte de publicarea datelor, majoritatea analiştilor au apreciat că creşterea numărului de angajări îşi va reveni odată cu încălzirea vremii, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut.

În 2014, economia Statelor Unite s-a contractat cu 2,1% în primul trimestru, dar şi-a revenit în trimestrul al doilea, cu un avans de 4,6%.

Încetinirea angajărilor ar putea duce la modificarea estimărilor economice, dar este probabil ca analiştii de pe Wall Street să adopte o atitudine de expectativă. Bursa din New York este închisă vineri pentru sărbătoarea Paştelui catolic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ANGAJĂRI,
/actualitate/angajatorii-americani-au-creat-in-martie-cele-mai-putine-locuri-de-munca-din-ultimele-15-luni-14105797
14105797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.