Andreea Elisei, fondatoarea cofetăriei Caruselul Vegan, transformă reţetele de prăjituri clasice în produse vegane într-un laborator de lângă Bucureşti

Postat la 08 iulie 2019 138 afişări

„Lumea de business este interesantă şi aventuroasă. Cu siguranţă se munceşte mai mult decât atunci când eşti angajat, dar merită.“

Andreea Elisei, fondatoarea cofetăriei Caruselul Vegan, transformă reţetele de prăjituri clasice în produse vegane într-un laborator de lângă Bucureşti

Antreprenoarea Andreea Elisei, de profesie fotograf, a pus pe piaţă Caruselul Vegan, o cofetărie artizanală de produse vegane prin care produce de la torturi la turtă dulce, toate inspirate din reţetele clasice, însă cu ingrediente vegane. Ideea de business a fost pregătită circa un an, iar primele produse au fost livrate în noiembrie 2018. Pentru anul acesta, primul complet de activitate, antre­pre­noarea estimează vânzări de circa 40.000 – 50.000 de lei.

„Eu şi soţul meu am devenit vegani acum trei ani şi găseam pe piaţă doar prăjituri raw vegane, iar la cofetăriile clasice dulciurile de post lăsau de dorit şi nu întotdeauna puteai fi sigur că ingredientele sunt într-adevăr vegane. Ne era destul de greu să găsim dulciuri clasice vegane şi ne-am gândit că poate fi o idee bună să facem noi”, a spus Andreea Elisei.

Ea este fotograf, iar soţul său este electronist, însă pasiunea pentru gătit şi nevoia din piaţă pe nişa de produse vegane i-au determinat să creeze Caruselul Vegan.

Printre sortimentele pe care le produc în laboratorul din Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, se numără biscuiţi, turtă dulce, torturi, tarte, iar reţetele sunt adaptate astfel încât să nu conţină ouă, lapte sau ingrediente de origine animală. Pentru produse, antreprenorii au şi furnizori locali pentru făină, de exemplu, iar prăjiturile sunt livrate direct de companie către consumatori.

„Livrăm şi în Bucureşti şi participăm la evenimente private, târguri. Nu avem o cofetărie fizică. Vrem să ne extindem, ne-am dori să deschidem nişte cofetării în Bucureşti. Ne gândim, deşi merge destul de bine online, pe comenzi şi evenimente, dar pe viitor ne gândim să deschidem. E greu să adaptezi o reţetă clasică la una vegană şi să iasă acelaşi gust sau unul asemănător”, a mai precizat Andreea Elisei.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
produse,
retete,
laborator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.