Tradiţia de 3.000 de ani care a transformat această afacere într-un succes

Postat la 09 iulie 2019 776 afişări

Tradiţia de 3.000 de ani care a transformat această afacere într-un succes

Amuleta Nazar, o creaţie facută manual din sticlă, are o istorie de peste 3.000 de ani în Turcia datorită unei legende prin care se crede că te păzeşte de „ochiul malefic”,scriu cei de la BBC.

Talismanele fac parte dintr-o cultură de aproximativ 3.000 de ani vechime, iar acestea sunt de obicei puse la bărci şi maşini pentru a proteja şi a ţine departe energiile malefice. Un exemplu este cel al pescarilor care produc foarte mult. Acest lucru atrage ateţia oricui, iar acest lucru atrage de la sine şi „ochiul malefic”.

„Au pus amuletele la gâtul oamenilor, iar aceştia şi le-au pus şi pe bărci, pentru a le proteja de ochiul malefic. Dacă aveţi chiar şi o maşină pe uscat, o puneţi pe ea. Este un fel de credinţă”, a spus Mahmut Sur, unul din cei care creează aceste amulete în Turcia.

Un arheolog a demonstrat printr-o descoperire dintr-un mormânt, în care a găsit amulete nazar nedeteriorate, făcute în acelaşi mod, că acestea erau vechi de 1.500 de ani.

„Amuletele din Nazar sunt albastre. Unele au trei ochi, unele au unul. Mărgelele plate au un singur ochi. Când purtaţi o amuletă, dacă am energie rea şi mă uit la ochi, amuleta redirecţionează energia rea. Se crede că se amuleta se poate sparge dacă energia rea este prea puternică”, a adăugat Mahmut Sur.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
succes,
traditie,
transformare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.