Anders Breivik nu poate participa la înmormântarea mamei sale. Autorităţile au respins cererea criminalului

Postat la 26 martie 2013 22 afişări

Autorităţile penitenciarelor norvegiene au respins cererea lui Anders Behring Breivik de a merge la înmormântarea mamei sale, care a decedat în urma unei boli îndelungate, a anunţat marţi avocatul acestuia.

Anders Breivik nu poate participa la înmormântarea mamei sale. Autorităţile au respins cererea criminalului

 Condamnat la pedeapsa maximă - 21 de ani de închisoare cu posibilitate de prelungire - pentru uciderea a 77 de persoane la 22 iulie 2011, Breivik a solicitat dreptul de a asista la funeraliile lui Wenche Behring Breivik, care a decedat vineri la vârsta de 66 de ani.

Dar conducerea închisorii Ila, din apropiere de Oslo, unde extremistul îşi ispăşeşte pedeapsa, a decis marţi să-l menţină într-un regim de detenţie de foarte mare securitate şi a refuzat cererea acestuia, a anunţat avocatul Tord Jordet, într-un e-mail trimis AFP.

Izolată după carnagiul comis de fiul ei, care în prezent are 34 de ani, Wenche Behring Breivik era membrul familiei cel mai apropiat de ucigaş, pe care l-a descris drept "călcâiul lui Ahile" al ei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anders-breivik-nu-poate-participa-la-inmormantarea-mamei-sale-autoritatile-au-respins-cererea-criminalului-10692396
10692396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.