Anders Breivik a fost respins de Universitatea din Oslo: "Nu e suficient de calificat"

Postat la 07 august 2013 62 afişări

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik, care intenţiona să studieze ştiinţe politice la Universitatea din Oslo, a fost respins deoarece nu avea calificările necesare, a anunţat universitatea marţi, citată de AFP.

Anders Breivik a fost respins de Universitatea din Oslo: "Nu e suficient de calificat"

 "El nu este suficient de calificat pentru a urma un curs de ştiinţe politice", a declarat pentru AFP rectorul Universităţii din Oslo, Ole Petter Ottersen.

Ispăşind o pedeapsă de 21 de ani de închisoare - susceptibilă să fie prelungită - pentru 77 de crime, Breivik a solicitat Universităţii să fie înscris la cursuri de ştiinţe politice.

Candidatura sa, care a provocat confuzie în rândul personalului didactic, nu a fost reţinută. Potrivit lui Ottersen, i-a fost trimisă o scrisoare standard pentru a i se explica refuzul.

În Norvegia, universităţile admit candidaţii în funcţie de notele obţinute la examenele de la încheierea ciclului secundar, nivelul de admitere variind de la un an la altul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anders-breivik-a-fost-respins-de-universitatea-din-oslo-nu-e-suficient-de-calificat-11222151
11222151
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.