ANAT: IATA cere agenţiilor de turism să suspende "imediat" vânzarea de bilete în numele Carpatair

Postat la 19 februarie 2014 72 afişări

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) le-a transmis miercuri, printr-un e-mail, agenţiilor de turism solicitarea IATA de a suspenda "imediat" emiterea de bilete de avion în sistem BSP în numele Carpatair, întrucât compania aeriană este în insolvenţă şi agenţiile riscă blocarea banilor.

ANAT: IATA cere agenţiilor de turism să suspende "imediat" vânzarea de bilete în numele Carpatair

 "IATA a suspendat Carpatair, cu efect imediat, întrucât compania aeriană se află sub protecţia legii falimentului, în vederea reorganizării. Agenţii de turism BSP (Billing and Settlement Plan - n.r.) trebuie să suspende imediat toate emiterile de bilete în numele Carpatair, inclusiv utilizarea tuturor sistemelor pentru procesarea returnărilor sau a altor tranzacţii cu carduri de debit/credit în numele Carpatair", se arată în mesajul ANAT.

De asemenea, agenţiilor li se solicită să regleze toate debitele restante şi vânzările în curs de procesare direct cu SC Carpatair SA şi să se abţină de la deducerea sau efectuarea oricărei rambursări din sumele ce corespund debitelor restante, vânzărilor în curs de procesare sau altor tranzacţii viitoare ale Carpatair.

Orice viitoare tranzacţii între agenţiile de turism şi compania aeriană se vor realiza şi deconta bilateral.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anat-iata-cere-agentiilor-de-turism-sa-suspende-imediat-vanzarea-de-bilete-in-numele-carpatair-12114133
12114133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.