ANALIZĂ: Încetinirea economică din Germania "ţine ostatică" Europa de Est

Postat la 26 noiembrie 2012 8 afişări

Criza datoriilor suverane din zona euro afectează economia Germaniei, iar încetinirea celei mai mari economii a lumii creşte riscurile şi pentru perspectivele de creştere ale Europei de Est, afirmă analişti consultaţi de CNBC.

Germania este cel mai mare partener comercial pentru Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia şi Slovenia, cu circa 25% din livrările la extern poloneze şi 30% din cele ale Cehiei având ca destinaţie piaţa germană, potrivit Moody's Investor Service. În consecinţă, ţările din Europa de Est cu economii orientate către export, precum Cehia şi Slovacia, sunt vulnerabile la fluctuaţiile cererii din Germania, a declarat Katarzyna Rzentarzewska, analist la Erste Bank. "Este adevărat că Cehia, Slovacia şi, într-o măsură mai redusă, Ungaria sunt expuse puternic faţă de Germania", afirmă Rzentarzewska. Vulnerabilitatea Poloniei este mai redusă, întrucât cererea internă a fost, constant, stâlpul creşterii, a spus analistul Erste.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-incetinirea-economica-din-germania-tine-ostatica-europa-de-est-10350167
10350167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.