ANALIZĂ: De ce nu vorbesc candidaţii la prezidenţiale despre economie

Postat la 03 octombrie 2019 45 afişări

Sezonul electoral 2019-2020 a debutat fără niciun fel de discuţie despre soarta economiei, despre strategia şi bugetul pe 2020, într-o perioadă în care, la nivel internaţional, provocările şi temerile investitorilor au atins un nivel ridicat, arată experţii de la compania Frames şi de la ACDA.

ANALIZĂ: De ce nu vorbesc candidaţii la prezidenţiale despre economie

Dincolo de creşterea economică din ultimii ani, România este mai vulnerabilă ca oricând în faţa unei potenţiale crize, cu dezechilibre majore şi fără niciun fel de măsuri de protecţie, afirmă experţii de la compania de consultanţă Frames şi Agenţia de consultanţă pentru dezvoltarea afacerilor (ACDA). De ce nu vorbesc candidaţii la prezidenţiale despre economie?

Măsurile protecţioniste luate de SUA şi China, Brexit-ul, problemele economice din Germania - principalul partener comercial al României, încetinirea ritmului de creştere al comerţului mondial, provocările din piaţa resurselor şi cea valutară, opiniile investitorilor – toate reprezintă semnalele unei potenţiale crize economice.

În faţa acestor perspective nefavorabile, România se prezintă mai rău ca la precedenta criză, din 2010, cu o economie bazată în principal pe consum, cu dezechilibre majore, cu o datorie externă care creşte fulminant, cu firme slab capitalizate şi cu un cadru economic lipsit de atractivitate pentru investitorii interesaţi de business-uri de tip greenfield, cu dezvoltare pe orizontală.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
candidati,
prezidentiale,
refuz,
analiza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.