Daea: România îşi va păstra primul loc în UE la producţia de porumb şi floarea soarelui şi în 2019

Postat la 03 octombrie 2019 64 afişări

România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană în ultimii doi ani la recolta de porumb şi floarea soarelui şi şi-ar putea păstra poziţia şi în 2019, datorită producţiei care se va apropia de rezultatele din anii precedenţi, a declarat, joi, ministrul Agriculturii Petre Daea pentru MEDIAFAX.

Daea: România îşi va păstra primul loc în UE la producţia de porumb şi floarea soarelui şi în 2019

"Şi în 2017 şi în 2018, am fost pe primul loc la cultura de floarea soarelui şi porumb în Uniunea Europeană şi sunt premise ca şi în acest an să ne păstrăm pe primul loc", a spus ministrul. "Dacă în anul 2007 când am intrat în Uniunea Europeană producţia totală la cereale era în jur de 12 milioane de tone, în 2017 a fost de 27 de milioane de tone, în 2018 de 31 de milioane, iar anul acesta se preconizează că ne apropiem de rezultatele obţinute în cei doi ani la rând", a adăugat acesta.

Daea a justificat nivelul producţiei prin subvenţiile date de stat fermierilor, dar şi prin iniţiativa acestora de a se moderniza şi de a achiziţiona utilaje agricole performante şi datorită condiţiilor climatice.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.