Studiu GoVeggie.ro: Românii sunt tot mai bine informaţi despre alternativele la lactatele de origine animală

Autor: Andra Stroe Postat la 02 octombrie 2019 69 afişări

Studiu GoVeggie.ro: Românii sunt tot mai bine informaţi despre alternativele la lactatele de origine animală

În contextul creşterii conştientizării în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă şi alternativele bio în general, românii aleg tot mai des să-şi diversifice produsele introduse în alimentaţie. Un studiu în derulare realizat de GoVeggie.ro arată că 46% dintre românii interesaţi de ingredientele produselor pe care le includ în alimentaţie au renunţat deja parţial la lactatele de origine animală.

Beneficiile înlocuirii lactatelor de origine animală în regimul alimentar de zi cu zi nu sunt văzute doar de cei care suferă de o formă de intoleranţă la această categorie de alimente. 42% dintre respondenţi spun că motivaţia principală a fost sau ar fi o schimbare majoră de stil de viaţă, iar pentru 40% contează mai mult protejarea animalelor. Doar 23% invocă intoleranţa sau alte probleme de sănătate ca motiv pentru a renunţa la lactatele de origine animală.

Peste 70% dintre românii care au participat la studiu cunosc faptul că există alternative vegetale pentru laptele de origine animală (laptele de soia, de migdale, nuci, caju, cocos şi altele), însă jumătate dintre respondenţi mai consumă şi lactate de origine animală de 2-3 ori pe săptămână.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lactate,
romani,
alimentatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.