ANALIZĂ: Camera discută marţi arestarea deputatului Florin Popescu. Curentul general este de respingere a cererilor DNA

Postat la 06 mai 2014 16 afişări

Camera Deputaţilor se pronunţă prin vot, marţi, în plen, privind cererea de arestare a deputatului Florin Popescu, în condiţiile în care mai multe astfel de solicitări au fost respinse, iar curentul de opinie în rândurile coaliţiei şi chiar a unei părţi din opoziţie nu e favorabil unui aviz pozitiv.

ANALIZĂ: Camera discută marţi arestarea deputatului Florin Popescu. Curentul general este de respingere a cererilor DNA

 Surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX că valul de anchete ale DNA având drept ţintă senatori şi deputaţi din mai multe partide a determinat o solidarizare a parlamentarilor în a refuza cererile de aprobare a percheziţionării, reţinerii sau arestării colegilor lor. De altfel, chiar în cazul lui Popescu, solicitarea DNA a plecat cu aviz negativ din Comisia juridică.

Orice astfel de solicitare se face în baza articolului 72 din Constituţie, conform căruia "deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor". Conform aceluiaşi articol, urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, competenţa de judecată aparţinând Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-camera-discuta-marti-arestarea-deputatului-florin-popescu-curentul-general-este-de-respingere-a-cererilor-dna-12592256
12592256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.