SBU a confiscat în Cernăuţi 1,5 kilograme de MATERIAL RADIOACTIV. Acesta ar proveni din Transnistria şi ar fi urmat să servească la fabricarea unei BOMBE. Ce a răspuns KGB-ul transnistrean

Postat la 06 mai 2014 38 afişări

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a reţinut, pe 30 aprilie, în regiunea Cernăuţi, nouă persoane ce transportau 1,5 kilograme de material radioactiv, ce ar putea conţine uraniu 235, provenind din Transnistria, a anunţat luni Ministerul de Interne al Ucrainei într-un comunicat.

SBU a confiscat în Cernăuţi 1,5 kilograme de MATERIAL RADIOACTIV. Acesta ar proveni din Transnistria şi ar fi urmat să servească la fabricarea unei BOMBE. Ce a răspuns KGB-ul transnistrean

 UPDATE 6:27 KGB-ul transnistrean respinge acuzaţiile SBU privind transportarea de material radioactiv în Ucraina

KGB-ul transnistrean a dezminţit informaţiile prezentate luni de către Serviciul ucrainean de Securitate (SBU), potrivit cărora materialul radioactiv confiscat pe 30 aprilie în Cernăuţi ar proveni din Transnistria, potrivit site-ului oficial www.kgb-pmr.com.

Serviciul de securitate de la Tiraspol insistă, pe site, asupra faptului că în Transnistria nu există substanţe radioative şi acuză SBU că "dezinformează intenţionat opinia publică".

"KGB-ul îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu provocările din partea autorităţilor de la Kiev şi le recomandă acestora să se abţină de la insinuări care dezinformeză intenţionat opinia publică", afirmă Serviciul de securitate transnistrean, citat într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sbu-a-confiscat-in-cernauti-1-5-kilograme-de-material-radioactiv-acesta-ar-proveni-din-transnistria-si-ar-fi-urmat-sa-serveasca-la-fabricarea-unei-bombe-ce-a-raspuns-kgb-ul-transnistrean-12592213
12592213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.