ANAF vine după cei care au câştigat bani din chirii. Ce trebuie să ştie contribuabilii

Autor: Alexandru Nanu Postat la 09 martie 2023 642 afişări

ANAF vine după cei care au câştigat bani din chirii. Ce trebuie să ştie contribuabilii

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent, pe canalul de youtube, un tutorial video despre modul de completare a cererii de înregistrare a contractului de locaţiune - C168.

A redevenit obligatorie înregistrarea contractelor de închiriere la ANAF, de la 1 ianuarie 2023. Această obligaţie survine ca urmare a publicării şi intrării în vigoare a OG 16/2022.

Materialul video poate fi consultat AICI

În plus pentru aplicare, ANAF a publicat şi Ordinul 2.031/2022, care a modificat formularul 168 şi instrucţiunile sale de completare.

Pentru înregistrarea contractului de închiriere, se completează şi se depune formularul C168 - „Cererea de înregistrare a contractelor de locaţiune”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.