ANAF scoate tunurile grele: Verificări masive pentru cine a obţinut venituri din aceste surse. Ce trebuie să ştie milioane de români pentru a nu plăti amenzi usturătoare

Autor: Alexandru Nanu Postat la 24 februarie 2022 91492 afişări

ANAF scoate tunurile grele: Verificări masive pentru cine a obţinut venituri din aceste surse. Ce trebuie să ştie milioane de români pentru a nu plăti amenzi usturătoare

Recent, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul instituţie, pentru a veni în ajutorul contribuabililor, o serie de modele de completare a declaraţiei unice pentru acest an.

Mai exact, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat cinci prezentări în care exemplifică modalităţile de completare a declaraţiei unice în diferite situaţii după cum urmează:

  • Model de completare pentru venituri obţinute din activităţi independente impuse în sistem real;
  • Model de completare pentru venituri obţinute din activităţi independente impuse la normă de venit;
  • Model de completare pentru venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor (contracte de închiriere în lei şi valută) ;
  • Model de completare pentru venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor (contract de închiriere în lei);
  • Model de completare pentru persoane fără venituri care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, autorităţile fiscale au pus la dispoziţia contribuabililor o prezentare privind modalitatea de obţinere a formularului PDF inteligent.

Puteţi consulta toate modelele de completare AICI

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.