ANAF îşi ascute sabia: Cine intră în vizorul Fiscului din 2019. Eugen Teodorovici: ”Controalele vor fi orientate mai mult spre companiile mari”

Postat la 12 decembrie 2018 317 afişări

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a susţinut, miercuri, că este în pregătire un act normativ prin care controalele Fiscului vor fi mai mult orientate către companiile mari şi nu către cele mici, aşa cum se întâmplă în prezent.

ANAF îşi ascute sabia: Cine intră în vizorul Fiscului din 2019. Eugen Teodorovici: ”Controalele vor fi orientate mai mult spre companiile mari”

„Statul a consumat sau consumă foarte multe resurse cu astfel de verificări către companiile mici, micile companii. Trebuie schimbată abordarea, pentru că lipsa de venituri la bugetul de stat din partea aceasta de companii vine în special la marii şi mijlocii, nu neapărat de la cei mici”, a afirmat, miercuri, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

 

Demnitarul de la Finanţe a precizat că statul consumă foarte mult şi nejustificat resurse umane şi financiare pentru controalele făcute la companiile mici.

 

„Atunci marii contribuabili, mijlocii, fiecare pe zona pe care o are de interes, vom acţiona ca şi structuri ale statului. Eu vorbesc de ANAF. Va face acele verificări, acele transfer pricing pe care le ştim, din păcate, îl practică, cu foarte mare talent, multe companii, să spunem aşa, din România”, a precizat Teodorovici.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
controale,
fisc,
anaf,
intrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.