ANAF a adus la buget venituri în creştere cu 6,5% în primul trimestru, deşi profiturile au scăzut

Postat la 10 aprilie 2013 13 afişări

ANAF a colectat la bugetul de stat în primele trei luni ale anului venituri de 27 miliarde lei, în creştere cu 6,5%, peste dinamica prognozată a PIB în acest an, în principal ca rezultat al unor încasări mai mari la TVA şi impozit pe venit, deşi impozitul pe profit a scăzut cu 330 milioane de lei.

ANAF a adus la buget venituri în creştere cu 6,5% în primul trimestru, deşi profiturile au scăzut

 Taxa pe valoare adaugată rămâne principala sursă de venit, cu o creştere nominală de peste 1 miliard de lei, aproape 10%, de la 11,05 miliarde lei, la 12,1 miliarde lei, dinamica fiind superioară celei prognozate pentru valoarea adaugată brută din economie în acest an, de 6,1% nominal. Potrivit reprezentanţilor ANAF, încasările pe TVA s-au îmbunătăţit mai ales pe zona de comerţ intracomunitar.

Cea mai bună evoluţie în dinamică a fost înregistrată de impozitul pe venit, cu un plus de 600 milioane de lei (11,6%), unde încasările au totalizat 5,78 miliarde lei, comparativ cu 5,18 miliarde lei în primele trei luni de anul trecut. Rezultatul a fost influenţat parţial de reconstituirea salariilor la nivelul personalului bugetar, angajaţi care au beneficiat de două creşteri de venituri, în iunie şi decembrie, şi reprezintă mai mult de un sfert din total salariaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anaf-a-adus-la-buget-venituri-in-crestere-cu-6-5-in-primul-trimestru-desi-profiturile-au-scazut-10730852
10730852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.