Amendamentul PSD privind creşterea salariilor bugetarilor cu 10%, adoptat de Cameră

Autor: Ştefan Pană Postat la 11 noiembrie 2015 68 afişări

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, pe articole, OUG 35/2015, prin care sunt majorate cu 25% salariile din sănătate, fiind adoptat inclusiv amendamentul PSD prin care cresc toate salariile bugetarilor cu 10%, în ciuda opoziţiei PNL, proiectul umând să meargă la votul final.

În debutul dezbaterilor, PNL a solicitat retrimiterea la comisiile de specialitate a OUG 35/2015, după adoptarea în comisii a amendamentului PSD privind salariile bugetarilor.

Propunerea nu a trecut, lipsind un singur vot pentru cererea liberalilor.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a cerut o pauză de consultări, în urma căreia liderii grupurilor nu au căzut de acord pentru a relua votul.

Deputaţii au dezbătut, pe articole, OUG 35/2015, adoptând întregul text, inclusiv amendamentele adăugate în comisie, printre care cel al PSD, prin care sunt majorate toate salariile personalului bugetar, cu condiţia ca bugetarii să nu mai fi beneficiat, pe parcursul anului, de vreo altă majorare.

PNL a încercat şi a doua oară să retrimită proiectul la comisii, solicitând ca Ministerul Finanţelor să vină în Parlament pentru a prezenta impactul bugetar al măsurii.

OUG 35/2015 a fost astfel adoptată, urmând ca, în jurul orei 14.30, să fie acordat şi votul final.

Proiectul a trecut de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CAMERA DEPUTAŢILOR,
SALARII,
BUGETARI
/actualitate/amendamentul-psd-privind-cresterea-salariilor-bugetarilor-cu-10-adoptat-de-camera-14882122
14882122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.