Ambasadorul Cupei Mondiale din Qatar spune că homosexualitatea este o „deteriorare a minţii”

Autor: Rafael Hekman Postat la 08 noiembrie 2022 378 afişări

Un ambasador al Qatarului la Cupa Mondială a declarat pentru televiziunea germană ZDF că homosexualitatea este o „deteriorare a minţii ", în timp ce statul din Golf se pregăteşte să găzduiască turneul mondial în mai puţin de două săptămâni.

Ambasadorul Cupei Mondiale din Qatar spune că homosexualitatea este o „deteriorare a minţii”

Într-un interviu filmat la Doha şi care va fi difuzat în cursul zilei de marţi, fostul internaţional qatarez Khalid Salman a abordat problema homosexualităţii, care este ilegală în această ţară musulmană conservatoare, relatează Reuters.

Unii fotbalişti şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la drepturile fanilor care călătoresc la eveniment, în special ale persoanelor LGBT+ şi ale femeilor, despre care grupurile de apărare a drepturilor spun că sunt discriminate de legile din Qatar.

Ţara se aşteaptă la peste un milion de vizitatori pentru Cupa Mondială.

„Ei trebuie să accepte regulile noastre aici", a declarat Salman, într-un extras din interviu. "(Homosexualitatea) este haram. Ştiţi ce înseamnă haram (interzis)?", a spus el.

Când a fost întrebat de ce este haram, Salman a spus: „Nu sunt un musulman strict, dar de ce este haram? Pentru că este o deteriorare a minţii".

Interviul a fost apoi oprit imediat de către un oficial însoţitor. Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar, contactaţi de Reuters, au refuzat să comenteze.

Organismul de conducere al fotbalului mondial, FIFA, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Organizatorii au declarat în repetate rânduri că toată lumea este binevenită în Qatar în timpul Cupei Mondiale.

Qatar este prima ţară din Orientul Mijlociu care găzduieşte Cupa Mondială, dar mica naţiune a fost supusă unor presiuni intense în ultimii ani pentru tratamentul aplicat lucrătorilor străini şi pentru legile sociale restrictive.

Bilanţul ţării în ceea ce priveşte drepturile omului a dus la apeluri pentru ca echipele şi oficialii să boicoteze turneul din 20 noiembrie - 18 decembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
qatar,
ambasador,
homosexualitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.