Ambasada Marii Britanii, precizări privind drepturile şi statutul cetăţenilor UE din Marea Britanie

Postat la 12 iulie 2016 154 afişări

Ambasada Marii Britanii, precizări privind drepturile şi statutul cetăţenilor UE din Marea Britanie

Guvernul de la Londra se aşteaptă ca statutul legal al cetăţenilor UE din Marea Britanie şi cel al cetăţenilor britanici din alte state membre UE să fie protejate după ieşirea efectivă a Marii Britanii din UE, precizează Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Ministerului britanic al Afacerilor Externe, ''decizia privind invocarea Articolului 50 şi începerea procesului oficial de ieşire din Uniunea Europeană sunt de competenţa viitorului premier. Marea Britanie rămâne membru UE pe parcursul acestui proces şi până la finalizarea negocierilor pe marginea Articolului 50. Atunci când Marea Britanie va ieşi efectiv din UE, Guvernul de la Londra se aşteaptă ca statutul legal al cetăţenilor UE din Marea Britanie şi cel al cetăţenilor britanici din alte state membre UE să fie protejate''.

Guvernul de la Londra reiterează că drepturile şi statutul cetăţenilor UE din Marea Britanie, precum şi cele ale cetăţenilor britanici din UE, au rămas neschimbate după referendumul din data de 23 iunie şi menţionează că ''recunoaşte şi apreciază contribuţia importantă adusă de cetăţenii UE şi de alte naţionalităţi care muncesc, studiază şi locuiesc în Marea Britanie''.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ambasada-marii-britanii-precizari-privind-drepturile-si-statutul-cetatenilor-ue-din-marea-britanie-15524902
15524902
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.