Alico: Rata rezilierilor a scazut cu 30%

Autor: Ana Raduta Postat la 09 noiembrie 2010 47 afişări

Compania de asigurari de viata Alico Romania a inregistrat in 2010 o scadere a ratei rezilierilor de 30%. La nivelul intregii piete, valoarea politelor anulate in primul semestru a fost insa impresionanta - 47 de milioane de euro.

"Am avut un an mai bun decat in 2009 si in special doua aspecte sunt imbucuratoare: faptul ca ne-au crescut vanzarile cu 10% si ca a scazut rata rezilierilor cu circa 30% fata de anul trecut", spune Theodor Alexandrescu, directorul general de la Alico Romania. Compania a mizat si anul acesta in special pe politele medicale, despre care Alexandrescu spune, de altfel, ca reprezinta cea mai importanta oportunitate de crestere pentru asiguratori. "Odata ce vor fi stimulate fiscal, vor exploda. Daca politele de sanatate ar avea aceeasi deductibilitate fiscala ca pensiile facultative, probabil ca s-ar ajunge la un numar de polite cumparate de cinci-sase ori mai mare decat cel al pensiilor facultative", crede Alexandrescu.

Seful Alico Romania vorbeste si despre problema pe care au intampinat-o asiguratorii in urma deciziei companiilor client de a taia aceste produse de pe lista beneficiilor extrasalariale pe care le ofereau angajatilor. "Clientii de grup s-au impartit in doua tabere - multinationalele care nu s-au abatut de la pachetele salariale de pana acum si companiile mici si mijlocii care au facut reduceri de costuri si au taiat mult din beneficii", precizeaza Alexandrescu.

Compania pe care o conduce va intra intr-o amplca campanie de rebranding de la inceputul anului viitor, urmand sa treaca la noul nume si noua identitate debrand - Metlife.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Alico,
rexzilieri,
polite
/actualitate/alico-rata-rezilierilor-a-scazut-cu-30-7702732
7702732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.