Alexandru Rafila: Cu siguranţă în acest an vom purta mască

Autor: Mediafax Postat la 18 ianuarie 2021 96 afişări

Alexandru Rafila: Cu siguranţă în acest an vom purta mască

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, luni, că o eventuală eliminare a obligativităţii purtării măştii va fi luată în discuţie doar după ce rata de vaccinare va ajunge la 70%. „Cu siguranţă însă în acest an vom purta mască”, a spus Rafila.

„Renunţarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Adică, renunţarea la mască se va baza pe studii ştiinţifice, realizate de organisme internaţionale, cum ar fi Centrul european de control al bolilor, va exista o poziţie a UE, care să ţină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru şi de situaţia de la nivelul UE. Eu nu pot să dau un termen, când se va renunţa la mască, dar cu siguranţă, dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranţă utilizarea măştii va intra în discuţia specialiştilor şi vor exista recomandări care în funcţie de fiecare stat vor fi adoptate”, a spus Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnalişti dacă împărtăşeşte părerea altor specialişti, care spun că masca va fi obligatorie încă doi ani, Alexamdru Rafila a spus că aceste decizii vor fi luate în baza unor studii, dar că anul acesta cu siguranţă masca va fi obligatorie.

„Nu îmi plac aceste predicţii care sunt bazate mai degrabă pe ceea ce credem noi decât pe studii. Pe măsură ce imunizarea populaţiei din UE se va realiza se vor realiza şi studii care să recomande prelungirea utilizării măştii sau o scurtare a intervalului de utilizare. Cu siguranţă însă în acest an vom purta mască”, a mai spus deputatul PSD.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.