ALERTĂ METEO: Risc însemnat de producere a unor avalanşe în Munţii Făgăraş, Bucegi şi Parâng

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 04 mai 2019 24 afişări

Meteorologii avertizează că în Munţii Făgăraş, Bucegi, Ţarcu-Godeanu şi Parâng-Şureanu, la altitudini de peste 1.800 de metri, este risc însemnat de producere a unor avalanşe, respectiv de 3 pe o scară de la 1 la 5, întrucât stratul de zăpadă proaspăt depusă depăşeşte în unele zone 20 de centimetri.

Meteorologii avertizează că vremea va fi uşor instabilă, local se vor semnala precipitaţii ce vor avea şi caracter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice. Acestea vor fi ploi la altitudini joase, iar la

peste 1.800 de metri vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare de 60-80 km/h pe crestele din Carpaţii Meridionali. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

În Munţii Făgăraş, unde la altitudini de peste 1.800 de metri este risc însemnat de producere a unor avalanşe, s-a depus un strat proaspăt de până la 15 centimetri de zăpadă umedă, care încarcă suplimentar stratul vechi, umezit în partea sa superioară. În interiorul stratului se găsesc numeroase cruste de gheaţă care pot constitui planuri de alunecare pentru straturile superioare. Astfel, pe pantele suficient de înclinate se vor semnala curgeri şi avalanşe de topire ce pot antrena în cazuri izolate şi straturi din profunzime, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de mici.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MUNŢI,
AVALANŞE,
RISC

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.