Cel puţin şapte persoane au murit în India în urma ciclonului tropical Fani

Autor: Marinela Sarbu Postat la 04 mai 2019 35 afişări

Cel puţin şapte persoane au murit în urma celui mai puternic ciclon tropical produs în India în ultimii 20 de ani, care a lovit cu vânturi puternice şi ploi torenţiale coasta de est a ţării, potrivit CNN.

Ciclonul tropical Fan, echivalentul unui uragan de categoria 4, care s-a produs vineri lângă oraşul Puri din statul Odisha, a adus vânturi susţinute de până la 240 de kilometri pe oră. Furtuna este de aşteptat să slăbească în timp ce se mută spre Kolkata, unul dintre cele mai populare oraşe ale Indiei, şi Bangladesh.

Cei şapte oameni care au murit în Odişa au fost ucişi de căderea copacilor şi de prăbuşirea zidurilor, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Sanjeev Panda.

Fani a provocat alunecări de teren, fiind cel mai puternic ciclon care a lovit regiunea de când o furtună a ucis cel puţin 10.000 de oameni în 1999. Acest incident a determinat India să reevalueze planificarea gestionării dezastrelor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INDIA,
CICLON,
VICTIME

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.