Jair Bolsonaro şi-a anulat vizita în SUA, unde urma să primească premiul de Persoană a Anului 2019

Autor: Marinela Sarbu Postat la 04 mai 2019 47 afişări

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro şi-a anulat vizita în Statele Unite, a anunţat cabinetul său vineri, după proteste puternice împotriva faptului că a fost onorat cu premiul de persoană a anului de către Camera de Comerţ Braziliano-Americană, relatează Reuters.

Datorită remarcărilor rasiste, homofobe şi misogine din trecut ale lui Bolsonaro, organizatorii au constatat că mai multe locaţii din New York refuză să găzduiască cina de gală, inclusiv Muzeul American de Istorie Naturală.

Majoritatea sponsorilor, cum ar fi Delta Air Lines, The Financial Times şi Bain & Co, şi-au retras săptămâna aceasta sprijinul pentru eveniment.

Purtătorul de cuvânt al Bolsonaro, generalul Otavio Rego Barros, a afirmat într-o declaraţie că preşedintele nu va participa la cină din cauza "rezistenţei şi atacurilor deliberate ale primarului oraşului New York şi a presiunii grupurilor de interese" asupra organizatorilor şi sponsorilor evenimentului.

Delta a anunţat că nu va mai sponsoriza evenimentul, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
BRAZILIA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.