ALERTĂ MAXIMĂ în sudul Japoniei: Un taifun foarte puternic se îndreaptă către insula Okinawa

Postat la 07 iulie 2014 33 afişări

Un taifun foarte puternic, supranumit Neoguri, se îndrepta luni către insula Okinawa, în extremul sudic al Japoniei, cu rafale de vânt având viteza de 260 de kilometri pe oră, a anunţat agenţia de meteorologie niponă, care a lansat luni seara o alertă maximă.

ALERTĂ MAXIMĂ în sudul Japoniei: Un taifun foarte puternic se îndreaptă către insula Okinawa

 UPDATE 12:56 Agenţia meteorologică japoneză lansează o alertă maximă înaintea sosirii taifunului Neoguri

Agenţia meteorologică japoneză a lansat luni seara o alertă maximă, preconizând sosirea în curând a unui taifun foarte violent în sudul extrem al ţării, relatează AFP.

Această alertă este declanşată în cazul unui risc de pierdere de vieţi umane şi pagube masive.

Neoguri se află la 300 de kilometri sud de insulă, unde ar urma să ajungă marţi dimineaţa, potrivit ultimelor date ale agenţiei, care nu exclude ca taifunul să ajungă şi în alte insule japoneze, dar cu o intensitate mai redusă.

Previzionând rafale de vânt foarte puternice şi ploi torenţiale, agenţia le-a recomandat locuitorilor din Okinawa să rămână în casele lor şi să evite deplasările care nu sunt absolut necesare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alerta-maxima-in-sudul-japoniei-un-taifun-foarte-puternic-se-indreapta-catre-insula-okinawa-12900520
12900520
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.