Aleksandr Lukaşenko şi alţi trei candidaţi vor participa la scrutinul prezidenţial din Belarus

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 septembrie 2015 48 afişări

Patru candidaţi, inclusiv preşedintele în funcţie Aleksandr Lukaşenko, s-au înscris în scrutinul prezidenţial din Belarus, programat pe 11 octombrie, alegerile urmând să îi confere un nou mandat liderului autoritarist de la Minsk, informează Radio Free Europe / Radio Liberty.

În afară de Aleksandr Lukaşenko, ceilalţi candidaţi sunt Taţiana Karatkevici, activistă în cadrul mişcării de opoziţie Havari Pravdu (Spuneţi Adevărul), Siarhei Haidukievici, liderul Partidului Liberal-Democrat, şi Mikalai Ulahovici, liderul Partidului Patriotic.

Taţiana Karatkevici a cerut Comisiei electorale să nu înregistreze candidatura lui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din anul 1994. "Lukaşenko trebuie să fie deja obosit, este necesar să se retragă", a afirmat ea.

Organizaţii pentru drepturile omului acuză regimul Lukaşenko de reprimarea disidenţilor, de reducerea la tăcere a presei şi de alte practici autoritariste, inclusiv de organizarea unor alegeri nelegitime.

Aproximativ 300 de simpatizanţi ai opoziţiei au protestat joi seară la Minsk, cerând boicotarea scrutinului prezidenţial.

Aleksandr Lukaşenko, descris de presă şi de analişti ca fiind "ultimul dictator din Europa", probabil va obţine un nou mandat de preşedinte prin scrutinul din 11 octombrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BELARUS,
ALEGERI,
/actualitate/aleksandr-lukasenko-si-alti-trei-candidati-vor-participa-la-scrutinul-prezidential-din-belarus-14709417
14709417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.