Ţări occidentale oferă de câteva luni instruire, în Siria, serviciilor de securitate kurde

Autor: Mihai Draghici Postat la 10 septembrie 2015 110 afişări

Ţări occidentale au oferit instruire pe teritoriul Siriei membrilor serviciilor de securitate kurde care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, afirmă un oficial kurd, Ciwan Ibrahim, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Peste 450 de membri ai serviciilor de securitate kurde au fost antrenaţi în nordul Siriei, în zona cunoscută sub numele Rojava în lumba kurdă", a declarat Ciwan Ibrahim, şeful Serviciului kurd pentru afaceri interne (Asayish).

"State occidentale au oferit susţinere logistică şi personal pentru exerciţii de antrenament în zona Rojava", a adăugat Ibrahim, explicând că operaţiunile de instruire s-au derulat în ultimele două luni.

Ibrahim nu a dezvăluit ce ţări au oferit instruire membrilor serviciilor de securitate kurde.

Pe de altă parte, Statele Unite şi NATO au criticat miercuri implicarea Rusiei în operaţiuni de susţinere a regimului Bashar al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 220.000 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
CONFLICT,
/actualitate/tari-occidentale-ofera-de-cateva-luni-instruire-in-siria-serviciilor-de-securitate-kurde-14708169
14708169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.