BCR a renunţat la vânzarea unor credite neperformante de 2,7 miliarde de euro

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 10 septembrie 2015 141 afişări

Banca Comercială Română (BCR) a renunţat la vânzarea unor credite neperformante în valoare de circa 2,7 miliarde de euro, din cauza ofertelor prea scăzute, au declarat două persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Blackstone Group şi Lone Star Funds erau singurii ofertanţi rămaşi pentru portofoliul scot la vânzare de BCR, numit Proiectul Neptun, care constă în credite ale unor companii şi credite imobiliare, au arătat sursele.

Una dintre persoane a precizat că ofertele pentru acest portofoliu au fost prea scăzute.

Purtătorul de cuvânt al BCR, Ionuţ Stanimir, a refuzat să comenteze, ca şi purtătorii de cuvânt care reprezintă Lone Star şi Blackstone.

Un purtător de cuvânt al Erste Group Bank, proprietarul BCR, a refuzat la rândul său să comenteze.

Directorul de risc al Erste, Andreas Gottschling, a declarat în august că grupul austriac va lua în considerare doar oferte cu o reducere "foarte modestă" faţă de valoarea contabilă a creditelor neperformante, atunci când le va scoate la vânzare.

BCR, cea mai mare bancă din România, a înregistrat în primul semestru un profit net de 603,4 milioane lei (135,7 mil. euro), de la pierderi de 276 milioane lei în intervalul similar din 2014, după ce costurile cu provizioanele s-au redus de la 1,3 miliarde lei la 26,2 milioane lei, pe fondul curăţării portofoliului.

BCR a trecut pe profit în primul trimestru al anului, când a raportat un rezultat de 344 milioane lei (77,1 mil. euro), continuând cu un profit net de 259,4 milioane lei în al doilea trimestru.

BCR şi-a redus drastic costurile cu provizioanele, de la 1,3 miliarde lei (293,6 mil. euro) în primul semestru al anului trecut la 26,2 milioane lei (5,9 mil. euro) la finele lunii iunie, în urma procesului intens de curăţare a bilanţului de credite cu probleme.

Rata creditelor neperformante s-a redus la 23,1%, de la 29,3% în iunie 2014, în condiţiile reducerii generale a portofoliului de credite determinată de recuperări, vânzări de portofolii de finanţări neperformante şi scoateri în afara bilanţului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCR,
CREDITE NEPERFORMANTE,
/actualitate/bcr-a-renuntat-la-vanzarea-unor-credite-neperformante-de-2-7-miliarde-de-euro-14707888
14707888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.