Alejandro G. Inarritu, marele câştigător al galei Sindicatului regizorilor americani

Autor: Bogdan Enache Postat la 08 februarie 2015 36 afişări

Cineastul Alejandro G. Inarritu a câştigat, sâmbătă, premiul Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Award) pentru pelicula "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", o abordare satirică a lumii divertismentului, crescând astfel şansele sale şi ale filmului la un Oscar.

Premiile Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America, DGA) au prezis corect câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun regizor de zece ori în ultimii unsprezece ani, potrivit Reuters.

Mexicanul Alejandro Gonzales Inarritu a mulţumit regizorilor de la Hollywood pentru susţinerea filmului său riscant, care îl are ca protagonist pe Michael Keaton, în rolul unui fost actor de supereroi ratat care încearcă să obţină o revenire destul de improbabilă în lumina reflectoarelor cu ajutorul unei piese de teatru pe care o montează pe Broadway.

"Dacă acesta este considerat un film bun, nu are nicio legătură cu mine, este un miracol", a declarat Innaritu alături de câştigătorul de anul trecut al distincţiei DGA, regizorul mexican Alfonso Cuaron.

"Spun asta cu umilinţă, pentru că nu m-am aşteptat să fiu aici în această seară (sâmbătă, n.r.) vorbind cu voi, niciodată în viaţa mea", a mai spus Innaritu.

Alejandro G. Inarritu, în vârstă de 51 de ani, a câştigat în faţa altor patru nominalizaţi: Clint Eastwood, laureat de două ori cu premiul DGA, care a fost nominalizat pentru drama "Lunetistul american/ American Sniper, Richard Linklater, pentru "12 ani de copilărie/ Boyhood", Morten Tyldum, pentru "The Imitation Game. Jocul Codurilor/ The Imitation Game", şi Wes Anderson, pentru comedia "The Grand Budapest Hotel".

Premiile Oscar, oferite de Academia de film americană, vor fi decernate pe 22 februarie, iar votul se încheie pe 17 februarie.

Filmul "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman" are nouă nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar şi cea mai bună actriţă în rol secundar.

Pelicula produsă de Fox Searchlight a pierdut însă în faţa filmului "The Grand Budapest Hotel" la gala premiilor Globurile de Aur, filmul regizat de Wes Anderson câştigând la categoria cel mai bun film de comedie/ muzical, în timp ce "12 ani de copilărie/ Boyhood" a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă.

Reuters comentează că filmul lui Innaritu este principalul favorit la premiile Oscar, după ce a câştigat, în luna ianuarie, premiul acordat de Sindicatul producătorilor americani, care este considerat un prezicător pentru laureatul premiului Oscar pentru cel mai bun film. Distribuţia filmului a fost, de asemenea, premiată de Sindicatul actorilor americani de cinema (Screen Actors Guild).

Mulţi dintre cei 6.100 de membri ai Academiei de film americane sunt membri ai diferitelor sindicate şi asociaţii profesionale, transformând premiile acordate de acestea în preziceri pentru cea mai importantă seară de la Hollywood.

Din 1948, câştigătorul premiului oferit de Sindicatul regizorilor americani nu a fost laureat cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor de doar şapte ori, DGA fiind astfel un bun prezicător al premiilor Academiei.

Pe de altă parte, premiul pentru cel mai bun regizor de documentar a fost acordat, sâmbătă, Laurei Poitras, pentru "Citizenfour", care tratează publicarea neutorizată de documente şi informaţii strict secrete de către fostul agent de securitate al guvernului american Edward Snowden.

Totodată, Lesli Linka Glatter a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial dramatic de televiziune, pentru "Homeland: Reţeaua terorii / Homeland".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INARRITU,
DIRECTORS GUILD AWARD,
BIRDMAN
/actualitate/alejandro-g-inarritu-marele-castigator-al-galei-sindicatului-regizorilor-americani-13809673
13809673
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.