Albania ia în calcul să depună o candidatură pentru UE separată de a Macedoniei de Nord

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 10 aprilie 2022 22 afişări

Albania ia în calcul să depună o candidatură pentru UE separată de a Macedoniei de Nord

Prim-ministrul Albaniei a declarat că ţara sa ar putea încerca să adere la Uniunea Europeană în cadrul unei candidaturi diferite de cea comună cu a Macedoniei de Nord.

Premierul Edi Rama a declarat reporterilor că Tirana va cere separarea de Skopje dacă Bulgaria va continua să blocheze lansarea negocierilor de aderare la UE.

Atât Albania, cât şi Macedonia de Nord au îndeplinit criteriile necesare pentru lansarea discuţiilor de aderare la blocul celor 27 de naţiuni, dar Bulgaria şi-a folosit dreptul de veto pentru a bloca acest lucru în 2020.

Bulgaria are divergenţe legate de istorie şi limbă cu Macedonia. Albania a fost prinsă la mijloc în acestă dispută.

„Albania nu mai poate aştepta ca cei doi vecini să îşi rezolve cearta. Cursul nostru în această direcţie se va schimba complet”, a declarat Rama.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
albania,
ue,
macedonia de nord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.