Agenţia Europeană de Mediu: În România, un deces din cinci este provocat de poluare

Postat la 09 septembrie 2020 61 afişări

Agenţia Europeană de Mediu: În România, un deces din cinci este provocat de poluare

România înregistrează un deces din cinci când vine vorba de poluare. La nivelul Uniunii Europene, 13% dintre decese sunt legate de poluare. Autorităţile de la noi nu se grăbesc să implementeze măsurile

România urcă rapid în top. Din păcate, în topul deceselor provocate de poluare, după cum ne spune un raport al Agenţiei Europene de Mediu, publicat astăzi. Circa un deces din cinci este legat de poluare, mai mult decât vecinii bulgari sau maghiari, şi nu pare că autorităţile se mişcă să schimbe ceva.

Comisia Europeană a pornit mai multe proceduri de infringement (sancţionare) împotriva statului român, iar Bucureştiul ar fi trebuit din 2007 să respecte anumite standarde. Capitala noastră stă tare prost şi când vine vorba de spaţiul verde pe cap de locuitor: de cinci ori mai puţin decât recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În primăvara acestui an, Curtea de Justiţie a UE a decis că România nu şi-a îndepinit sarcinile pentru a îmbunătăţi calitatea aerului şi nu a îndeplinit obligaţiile privind calitatea aerului înconjurător.

La nivelul UE, 13% dintre decese sunt legate de poluare. În total, 630.000 de decese au putut fi atribuite direct sau indirect unui mediu poluat în 2012 în cele 27 de ţări membre UE şi Marea Britanie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poluare,
romania,
deces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.