Zece evenimente care au schimbat complet imaginea pietei imobiliare locale

Postat la 24 decembrie 2009 11 afişări

2009 este primul an in care balanta celor mai importante evenimente din imobiliare este negativa: insolventele, primul faliment semnificativ, amanarile de proiecte, plecarile de oameni-cheie si primele inchideri de centre comerciale pun in umbra reusitele din acest an.

1. Ieftinirea apartamentelor

Preturile apartamentelor si-au continuat declinul inceput inca din 2008, astfel ca potrivit indicelui ZF, proprietarii apartamentelor vechi cu trei camere din Bucuresti si-au ajustat in acest an pretentiile cu 23%, pana la un nivel mediu de circa 90.000 de euro. Valorile de tranzactionare au scazut chiar mai mult, iar majoritatea dezvoltatorilor imobiliari au fost nevoiti la randul lor sa-si adapteze preturile, astfel ca in cartiere precum Titan, Colentina sau Militari apartamentele noi se vand acum la circa 900-1.000 de euro/mp construit plus TVA.

"Prima casa" nu a avut efectul scontat, de revigorare a pietei, mai putin de jumatate din plafonul propus de guvern fiind accesat de populatie. Investitorii au spus "pas" noilor proiecte, astfel ca piata dezvoltarilor de locuinte va avea un an deosebit de slab in 2010.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
2009,
retrospectiva,
apartamente,
preturi
/actualitate/afaceri/zece-evenimente-care-au-schimbat-complet-imaginea-pietei-imobiliare-locale-5205811
5205811
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.