Xerox asteapta afaceri de cel putin 50 mil. euro in 2008

Postat la 26 februarie 2008 1 afişăre

Xerox Romania si Republica Moldova estimeaza pentru anul acesta o crestere a cifrei de afaceri cel putin similara cu cea inregistrata in 2007, de 22%. Astfel, afacerile companiei ar trebui sa depaseasca pragul de 50 de milioane de euro.

"Pentru 2008, ne-am propus sa mentinem ritmul de crestere a veniturilor obtinut in anul precedent", a declarat Marius Persinaru, directorul general al Xerox Romania si Republica Moldova.

Anul 2007 a fost incheiat cu o cifra de afaceri de aproximativ 41,2 de milioane de euro (61 de milioane de dolari), cresterea de 22% fata de 2006 fiind peste nivelul de evolutie al pietei, calculat de compania de cercetare IDC la aproximativ 11 procente. Potrivit lui Persinaru, cresterea a fost sustinuta in principal de segmentul serviciilor de management al documentelor si de vanzarea de imprimante si multifunctionale.

Cea mai mare parte a veniturilor companiei, in proportie de peste 95% provine din piata locala, Republica Moldova fiind deocamdata o piata nesemnificativa. Tocmai din acest motiv, Xerox nu dispune de un birou local in Republica Moldova, managementul fiind asigurat din Romania, iar operatiunile fiind desfasurate prin intermediul distribuitorilor si comerciantilor locali.

"Per ansamblu, anul 2007 a fost cel mai bun an al companiei dupa 1990. Acest lucru se datoreaza intr-o anumita masura si investitiilor facute de companie in dezvoltarea si extinderea departamentului de servicii de management al documentelor", explica Persinaru, referindu-se la centrul de scanare si arhivare inaugurat la finalul anului trecut in Pipera, in urma unei investitii de aproximativ 337.500 de euro (jumatate de milion de dolari).

Principalele linii de business ale companiei sunt reprezentate de zona serviciilor, care a inregistrat o crestere a veniturilor de aproximativ 30%, zona echipamentelor de birou, unde cresterea fata de 2006 a fost de 45 de procente, zona echipamentelor de productie si cea a mediilor de imprimare.

Xerox Romania si Republica Moldova numara in prezent peste 210 angajati si are in plan pentru anul acesta sa extinda echipa cu aproximativ 20% pe fondul nevoii de resurse umane in departamentul de servicii si externalizare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/xerox-asteapta-afaceri-de-cel-putin-50-mil-euro-in-2008-2416076
2416076
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.