Vasilescu, BNR: La capitolul inflatie, delegatia Fondului a scris „Indeplinit”

Postat la 25 ianuarie 2010 9 afişări

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, spune ca la inflatie criteriul de performanta a fost de 4,5% plus minus un punct procentual, in conditiile in care rata anuala a inflatiei a fost de 4,7%.

Dintre conditiile impuse de Fond pentru ca Romania sa beneficieze de cele doua transe in valoare de 2,3 miliarde de euro, singura care nu a fost respectata a fost cea privind arieratele, respectiv datoriile companiilor de stat la bugetul general. "Aceste criterii, cantitative si calitative, se refera la bugetul general consolidat - deficit, nivelul cheltuielilor, nivelul arieratelor, performanta fiscala; la activitatea bancara - capitalizare adecvata; lichiditate suficienta pe pietele financiare; rezerva valutara a BNR; masuri legislative. Un set de criterii sanctionatorii, fara rata inflatiei. Si care, cu o singura exceptie - arieratele interne - sunt indeplinite", a declarat pentru Gandul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Vasilescu,
BNR,
FMI,
inflatie,
imprumut,
transe
/actualitate/afaceri/vasilescu-bnr-la-capitolul-inflatie-delegatia-fondului-a-scris-indeplinit-5444852
5444852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.