Vanzarile Guiness au crescut cu 56% in 2008

Postat la 17 martie 2009 17 afişări

Berea irlandeza Guiness, comercializata in Romania de United Romanian Breweries Bereprod (URBB) a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de 56% fata de 2007.

Cresterea vanzarilor la Guiness s-a datorat, in mare parte, majorarii ponderii vanzarilor pe canalul HoReCa (hoteluri, restaurante, catering), care au atins 70% din totalul vanzarilor in 2008, au anuntat reprezentantii URBB.

“Ca in fiecare an, remarcam in continuare preferinta romanilor catre berea premium de import, implicit si o crestere a vanzarilor, in stransa legatura cu sarbatorile specifice – St. Patrick’s Day si Halloween in cazul berii Guinness – dar si alte sarbatori precum Pastele sau Craciunul, asociate si cu un apetit mai crescut pentru cumparaturi”, a declarat Shachar Shaine, presedinte companiei.

In Romania, Guinness se afla in portofoliul companiei URBB din 1996. Cu o concentratie de alcool de 4,3%, face parte din segmentul de piata al berilor premium de import.

Cititi aici detalii despre evolutia pietei berii in 2008.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
URBB,
Guiness,
vanzari,
fmcg,
Shachar Shaine
/actualitate/afaceri/vanzarile-guiness-au-crescut-cu-56-in-2008-4057308
4057308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.